Bleib bei Uns! Deze Bachcantate 6 wordt op zondag 22 april in de Grote Kerk van Blokzijl uitgevoerd. Deze cantate van J.S. Bach is gecomponeerd in 1725 voor de periode na Pasen en vertelt het verhaal van de Emmaus-gangers, twee mannen die na de dood van Jezus van Jeruzalem naar Emmaus lopen en onderweg een onbekende man tegenkomen die ze aanvankelijk niet herkennen, maar die later de opgestane Jezus blijkt te zijn.

De cantate wordt ingeleid met een Avondlied van de Beierse componist Joseph Rheinberger (1855), eveneens gebaseerd op de zelfde tekst, Bleib bei Uns. De cantate omvat o.a. een prachtig openingskoor met wisselende tempi, en schitterende aria’s voor de Alt, Lucie Tromp, met een bijzondere rol voor de Alt Hobo en de Tenor, Han Warmelink. Het bas-recitatief wordt gezongen door André Geerts. De artistieke leiding is in handen van Raghna Wissink. Het orgel wordt bespeelt door Ab Weegenaar.

De cantatedienst is een gezamenlijke dienst van PKN Blokzijl en de Doopsgezinde Gemeente in Blokzijl. De voorganger is Ds. Tom Rijken. Na de cantatedienst is er een collecte ter bestrijding van de onkosten. U bent van harte welkom!