08apr2022

Fling (duo) Ierse traditionele muziek

Vanaf: 20.15 uur

Lokatie: 't Lam

Breestraat 2 8356 DL Blokzijl

7,50

Fling speelt op bijzondere wijze Ierse traditionele muziek.
Diep geworteld in de traditie, ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities de platgetreden paden, door de zeer eigenzinnige aanpak. 

Na jaren van theaterzalen brengt Fling nu een nieuw intiem programma, op maat gemaakt voor de kleinere podia én voor de gelegenheid als ijzersterk duo. Beide muzikanten zijn uitstekende multi-instrumentalisten en het gebruik van hun uitgebreide instrumentarium levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op.

Annemarie de Bie wordt internationaal gezien als een autoriteit op het gebied van folkzang, is daarom veel gevraagd als docent en heeft talloze workshops verzorgd. Naast haar krachtige, lyrische en wonderschone zang is ze in dit programma ook te horen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar.

Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann Pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler tot ver over de grenzen befaamd als bouwer van het instrument. Hij is als solist te gast geweest in het VPRO- programma ‘Vrije geluiden’ en bij ‘Podium Witteman’ van de NTR. Naast de Uilleann Pipes bespeelt hij ook Whistles, Bouzouki en Gitaar.

“Dit alles resulteert in een buitengewoon aanstekelijk en magisch geheel van sterke verhalen, gevat in een stormvloed aan wilde melodieën, zacht klagende airs en ontroerende ballades” (bron: Annemarie de Bie)

Download het evenement naar je agenda

Terug naar overzicht