09dec2016

met accordionist Bert van der Veen: liedjes, verhalen, gedichten en muziek over het leven van de vrouw en daarom voor mannen ook zo leuk!

Vanaf: 20.15 uur

Lokatie: 't Lam Blokzijl

Breestraat 2 8356 DL Blokzijl

5,00

Toen Regine Hilhorst in 2015 gevraagd werd om als stadsdichter op internationale vrouwendag een programma te maken voor theater Concordia in Enschede, maakte muzikant/accordeonist  Bert van der Veen muziek op haar teksten en was hun muzikaal poëzieprogramma Moeder aarde minder Macho  geboren. Daarin schuwt ze niet haar mening te geven: Regine verkondigt dat de wereld warmer en vreedzamer wordt als vrouwen het meer voor het zeggen hebben.Alle reden voor mannen om daar ook eens naar te komen luisteren…..

Regine Hilhorst is een multi talent, veelzijdig artieste en een verstandige druktemaker. Ze is, behalve als artistiek leider van Theatergroep De Nieuwe Koning, ook als actrice, docente drama, dramaturgie en theatergeschiedenis (aan o.a. het ROC in Twente) en als dagvoorzitter actief. Daarnaast schrijft ze toneelteksten, scenario’s, liedjes en gedichten.Van 2013 tot 2015 was ze stadsdichter van Enschede en ze is lid van de groep DIE (Dichters in Enschede). Het leven in de wereld om haar en haar gezin, familie en vrienden heen, verbaast en verrast haar en inspireert haar tot kwetsbare, herkenbare teksten en voorstellingen.

“Ik schrijf om chaos te sorteren. Mijn hoofd lijkt op mijn uitpuilend keukenkastje boven het aanrecht, waar plastic broodtrommels en lege ijsbakken uitvallen, hoe ik het ook inpak. De wereld vind ik niet zo fijn momenteel; hoe we vanuit hokken denken; eigen volk eerst. Dan steiger ik.”

Download het evenement naar je agenda

Terug naar overzicht