11dec2015

Evertjan ‘t Hart en Annemarie de Bie met Ierse/Schotse muziek

Vanaf: 20.15uur

Lokatie: t Lam

Breestraat 2, 8356 DL Blokzijl

5,00 euro

drukwerk_fling-posterEvertjan ‘t Hart en Annemarie de Bie vormen voor het optreden in t Lam een gelegenheids-duo. Alletwee zijn ze ervaren muzikanten met een passie voor Ierse en Schotse muziek.
Op eigenzinnige en originele wijze trakteren ze ons op soms ontroerende dansmelodieën en ballades uit Ierland en Schotland, maar altijd met duidelijk respect voor en diep geworteld in de traditie. Ze beloven het publiek in de decembermaand mee te nemen op een rit van uitersten…

Evertjan en Annemarie spelen beiden in de band Fling die in 1996 door Evertjan is begonnen. Evertjan bespeelt, behalve de uilleann pipes (Ierse doedelak), ook de bouzouki en verschillende fluiten en bouwt bovendien zelf Ierse doedelzakken en dwarsfluiten. 15 jaar geleden ontdekte Annemarie de Ierse muziek en werd na veel omzwervingen als solo zangeres, in 2005 zangeres, percussioniste en dwarsfluitiste van Fling.  

Samen zorgen ze voor een bijzonder optreden met opwindende dans-tunes en vrolijke en originele ballades uit de theater shows van Fling en andere bijzondere muziek uit de rijke Ierse en Schotse muziek traditie.

Evertjan speelt uilleann pipes (Ierse doedelzak), whistles en bouzouki. Annemarie is zangeres en speelt Ierse dwarsfluit, bodhrán (trommel) en gitaar. 

Download het evenement naar je agenda

Terug naar overzicht