08mrt2019

i.s.m. Schrijversfestival Steenwijk

Vanaf: 20.15 uur

Lokatie: De Vermaning t Lam

Breestraat 2 8356 DL Blokzijl

10,00 euro

Sonja Barend was, met Mies Bouwman, decennialang één van de meest vertrouwde en geliefde gezichten op de Nederlandse televisie.
Beroemd is de slotzin van al haar uitzendingen: ‘Voor straks: lekker slapen en morgen gezond weer op.’

Haar interviews zijn beroemd en berucht (met o.a. de eerste Aids patiënt in Nederland). De jaarlijkse vak prijs voor het beste televisie interview heet dan ook de Sonja Barend Award; in 2018 heeft Eva Jinek ‘m gewonnen.

In haar boek ‘Je ziet mij nooit meer terug’ (verschenen in 2017) schrijft ze haar memoires. Haar jeugd en met name het niet ‘kennen’ van haar vader hebben in haar verdere leven en carrière een grote rol gespeeld. Haar joodse vader werd, toen Sonja twee jaar oud was, van huis gehaald en afgevoerd naar Auschwitz. Zijn laatste woorden zijn de titel van het boek geworden.“…..in haar boek ‘Je ziet mij nooit meer terug’ laat Sonja Barend (76) bijna geen aspect van haar levensverhaal onaangeroerd. „Het is het allerpersoonlijkste dat ik ooit heb gemaakt. Persoonlijker kan het niet.” (bron: NRC.nl; 2 november 2017) Daarmee komt Sonja Barend, die voor velen al zo vertrouwd was in de huiskamer, nóg dichterbij.
Belinda Terlouw spreekt hierover met Sonja Barend; Sonja wordt dit keer dus zelf geinterviewed. Belinda is hogeschool docente aan de Katholieke Pabo Zwolle. Daarnaast interviewt ze al jaren schrijvers, dichters en beeldend kunstenaars en doet dat vanuit een oprechte belangstelling voor hun drijfveren en passie.

Terug naar overzicht