14nov2014

Film - Le Fabuleux Destin d'Amelie Poulain

Vanaf: 20.15

Lokatie: Vermaning 't Lam

Breestraat 2, 8356DL Blokzijl

5,00 euro

Film- Le Fabuleux Destin d'Amelie Poulain

Lang voor de Franse succesfilm ‘Intouchables’(2011) sloeg ‘Amélie’ in de filmwereld in als een bom. De vrolijke, beetje gekke film werd een internationale kaskraker. Niet vreemd, want de idyllische beelden van Parijs zijn prachtig en de muziek van Yann Tiersen is betoverend, maar het meest bijzonder is toch het verhaal. ‘Amélie’ vertelt over het leven van de jonge, naïeve en verlegen Amélie Poulain. Ze groeit alleen op in het gezelschap van haar vader die denkt dat ze een hartafwijking heeft. Aan zichzelf overgeleverd ontwikkelt ze een rijke fantasie. Wanneer ze als jonge twintiger, wat vereenzaamd, woont en werkt in de Parijse wijk Montmartre zorgt de dood van prinses Diana ervoor dat ze haar leven omgooit. Ze besluit zich alleen nog maar in te zetten voor het geluk van anderen en dat anoniem te doen. Zo helpt ze haar zonderlinge vader, haar eigenaardige buurman en haar verliefde collega op weg naar hun geluk. Maar weet ze ook háár weg naar geluk te vinden en aan haar eigen leven een draai te geven?

Een film over het leuke leven van toeval en wat je per ongeluk tegenkomt, maar waar je geluk soms moet afdwingen om het écht leuk te hebben.

‘Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain’ (2001), beter bekend als ‘Amélie’, is een Franse romantische komedie van Jean-Pierre Jeunet met Audrey Tautou in de hoofdrol.

Kaarten kosten € 5,- en zijn bij Steenwijk's Boekhuys in Steenwijk of drogisterij De Vergulde Gaper in Blokzijl.
Reserveren is ook mogelijk: karin@karinklomp.nl. Reserveren gaat op volgorde van binnenkomst en geeft helaas geen garantie dat er nog kaarten beschikbaar zijn.

Voor vragen en op-/aanmerkingen kunt u contact opnemen met de Kerkenraad of rechtstreeks met Karin Klomp, mail: karin@karinklomp.nl
Ook kaart verkoop in 't Lam (tenzij uitverkocht)

Download het evenement naar je agenda

Terug naar overzicht