26okt2018

Bram Fischer, over het proces tegen Nelson Mandela en diens vertrouwelingen in de strijd tegen apartheid

Vanaf: 20.15 uur

Lokatie: De Vermaning t Lam

Breestraat 2 8356 DL Blokzijl

5,00 euro

BRAM FISCHER, EEN WAAR GEBEURD VERHAAL

Zuid Afrika, jaren 60. Bram Fischer is een blanke en graag geziene advocaat in de upper class van het land. Maar wat niemand weet is dat de man in zekere zin een dubbel leven leidt.
Terwijl hij aan de ene kant op ‘blank’ staat gaat zijn hart uit naar een betere samenleving in Zuid Afrika waarin de onderdrukking van ‘zwart’ zal verdwijnen. Hij bezoekt bijeenkomsten van het ANC, verdedigt de partijleden en denkt mee in de ontwikkeling van hun strategie. Dit brengt hem, onbedoeld, in een wurggreep. Hij, een verstandig en redelijk mens, wordt vermorzeld door het systeem waarin hij vast en zeker dacht overeind te blijven. Want hij houdt van zijn land en wil het goede voor zijn land. Wat is daar tegenin te brengen?

Peter Paul Muller (Martin Morero in Gooische Vrouwen) brengt Bram Fischer over het voetlicht als een advocaat van vlees en bloed. Hij doet dat overtuigend, integer en liefdevol. En dat geldt voor alle acteurs en actrices in deze film. Zuid Afrikaans en Engels gesproken en daarom ondertiteld.
Regie van Jean van de Velde (regisseur van o.a. All Stars, Wit licht, Lek en Hoe duur was de suiker) en uitgebracht in augustus 2017.

Terug naar overzicht