23nov2018

t Lam ontmoet Ierse muziek met Fling

Vanaf: 20.15 uur

Lokatie: De Vermaning t Lam

Breestraat 2 8356 DL Blokzijl

5,00 euro

FLING SPEELT WEER IN BLOKZIJL

Fling speelt Ierse muziek. De muziek van Fling kenmerkt zich door traditionals en eigen composities, waarmee het de klassieke Ierse muzikale paden op een eigenzinnige manier vertolkt.
Na jaren van theaterzalen komt Fling nu met een klein en intiem programma voor een muzikant en een zangeres.Annemarie de Bie wordt internationaal geroemd en gezien als een autoriteit op het gebied van folkzang. Naast haar zang is ze in dit programma ook te horen als muzikant op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar.

Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler ook bekend als bouwer van het instrument. Hij is als solist te gast geweest in het VPRO- programma ‘Vrije geluiden’ en bij ‘Podium Witteman’ van de NTR. Naast de Uilleann pipes bespeelt hij ook whistles, bouzouki en gitaar.

Beiden zijn uitstekende multi-instrumentalisten en het gebruik van hun uitgebreide instrumentarium levert een afwisselende en verfrissende klank op.
‘Dit alles resulteert in een buitengewoon, aanstekelijk en magisch geheel van sterke verhalen gevat in een stormvloed aan wilde melodieën, zacht klagende airs en ontroerende ballades.’

Zie ook www.flingmusic.com

Download het evenement naar je agenda

Terug naar overzicht