04nov2022

Lezing: Het land dat maar niet wil lukken. Met schrijfster/journalist Fleur de Weerd

Vanaf: 20.15 uur

Lokatie: 't Lam

Breestraat 2, 8356 DK Blokzijl

7,50

Fleur de Weerd (1985) is journalist en historicus en werkte in 2012 als correspondent in Kiev voor Trouw, Parool, De Tijd en Radio1. Ze was één van de weinige Nederlandse correspondenten die aanwezig waren toen in februari 2014 de onlusten in Oekraïne uitbraken.
Haar boek ‘Het land dat maar niet wil lukken’ is het resultaat van wat zij daar ervaren heeft en wat inwoners haar vertelden. In ‘Het land dat maar niet wil lukken” laat Fleur de Weerd op aansprekende wijze zien dat Oekraïne een land is van complexe en tegengestelde overtuigingen, een land met een treurige en zeer ingewikkelde geschiedenis, een land dat worstelt om het hoofd boven water te houden, maar niet opgeeft. Een land dat zoveel meer is dan een speelbal van Rusland (Bron: Atlas Contact). Het was haar debuut in 2015, maar haar boek is momenteel actueler dan ooit.
Fleur wordt geïnterviewd en uiteraard is er ruimte om haar vragen te stellen. Waarschijnlijk is haar boek op de avond in t Lam te koop en ze zal graag haar handtekening in uw exemplaar zetten!

Download het evenement naar je agenda

Terug naar overzicht