10feb2023

Muziek: Schotse, Ierse en Amerikaanse folkballads. Door The Lasses

Vanaf: 20.15 uur

Lokatie: 't Lam

Breestraat 2, 8356 DK Blokzijl

10,00 euro

Sterke harmonieën, loepzuivere zang en ongedwongen stemgeluid maken The Lasses een veelgevraagd duo in de internationale folkscene. Margot Merah en Sophie Janna touren met hun folkballades, afkomstig uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en intieme eigen liedjes, de wereld over.Hun stemmen smelten prachtig samen in hun akoestische muziek waarbij je referenties zou kunnen maken met bijvoorbeeld Mary Black, McGarrigles, the Roches, Sandy Denny en Nathalie Merchant en Olabelle Reed. Van de laatste 3 staan er tevens ook songs op hun laatste album Undone.
Door de bijzondere combinatie van hun stemmen en de mooie instrumentatie met bodhrán, gitaar en tenor ukelele, met hun gevoelige liedjes, charmante podiumpresentatie en grappige verhalen weten The Lasses ieder publiek te raken.
Eind 2019 verscheen het vierde album ‘Undone’, dat werd gepresenteerd met een uitverkocht concert in het Amsterdamse Paradiso Noord. Ook waren Margot en Sophie te zien bij tv-programma Vrije Geluiden en stond het album op nummer 1 in de Euro-Americana Chart.
“Folkalbum van het jaar" – daMusic; "Betoverend" - De krenten uit de pop;"Een schitterende ode aan de menselijke stem" - Blues 'n Roots

Reservering: karin@karinklomp.nl

Download het evenement naar je agenda

Terug naar overzicht