12mrt2016

t Lam ontmoet... Schrijversfestival Steenwijk, Rosita Steenbeek

Vanaf: 20.15uur

Lokatie: t Lam Blokzijl

Breestraat 2 8356 DL Blokzijl

8,00 euro

Het Schrijversfestival Steenwijk doet dit jaar ook t Lam aan in de persoon van schrijfster Rosita Steenbeek. Zij zal hoofdzakelijk vertellen over haar laatste boek Rose.

In Rose vertelt Rosita Steenbeek het levensverhaal van haar grootmoeder, dochter van een joodse moeder en een Duitse vader, die in 1929 haar hart verliest aan een Nederlandse dominee.
Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen. Door spelingen van het lot komen leden van Roses familie aan verschillende kanten van het front terecht. Haar man sluit zich aan bij het verzet en wordt opgepakt.

Rose is een verhaal over een grote liefde tussen twee mensen, maar ook over goed en kwaad, over vergeving en over hoe moeilijk het is om de wereld in te delen in zwart en wit.

Aanvankelijk wilde Rosita Steenbeek een familietraditie voortzetten en dominee worden. Maar ze studeerde af in de Moderne Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Ze speelde in film- en televisieproducties, schreef artikelen voor o.a. Vrij Nederland en vertaalde boeken uit het Italiaans van Alberto Moravia en Susanna Tamaro. In 1994 debuteerde ze met ‘De laatste vrouw’, dat in verschillende talen werd vertaald. Er volgden vele romans en ook meerdere boeken over Rome, de stad waar ze het grootste deel van het jaar woont.

Meer informative over het schrijversfestival: www.schrijversfestival.nl.

http://www.schrijversfestival.nl/reserveren.html

Download het evenement naar je agenda

Terug naar overzicht