16okt2015

The Lunchbox (2013), regisseur Ritesh Batra, cast: o.a. Nimrat Kaur (Ila) en Irrfan Khan (Saajan)

Vanaf: 20.15uur

Lokatie: t Lam

Breestraat 2, 8356 DL Blokzijl

5,00 euro

Naast de zoetgevooisde en beroemde ‘Bollywood films’ voor publiek in eigen land worden er sinds een aantal jaren ook succesvolle films over India uitgebracht in het westerse deel van de wereld. Die het ‘echte leven’ in de miljoenensteden van het land laten zien. De bekendste is wel Slumdog Millionaire uit 2008. Een andere The Best Exotic Marigold Hotel uit 2011. The Lunchbox, van een Indiase regisseur, is 3-5 jaar later gemaakt en was niet alleen op het festival in Cannes de publiekslieveling, maar ook in India zelf een kassucces.

Het vertelt het verhaal van twee eenzame inwoners van de miljoenenstad Mumbai die met elkaar in contact komen via de bezorgdienst van lunchboxes (Dabbawalas). De jonge ongelukkige vrouw Ila maakt dagelijks de lunch klaar voor haar ongeïnteresseerde echtgenoot en laat die bij hem op kantoor bezorgen. Wanneer deze lunchbox per ongeluk op het bureau van de norse bijna gepensioneerde en eenzame weduwnaar Saajan (de acteur Irrfan Khan uit Slumdog Millionaire en Life of Pi) terechtkomt verandert hun beider leven. Via de brieven en de maaltijden die ze via ‘lunchbox post’ uitwisselen leren ze elkaar en zichzelf steeds beter kennen en durven ze eindelijk  beslissingen over hun eigen leven te nemen. Of ze elkaar ooit écht zullen ontmoeten?
De film is een ontroerende, humorvolle maar ook realistische weergave van wat een klein beetje hoop en verbeelding kan betekenen voor een schijnbaar voortkabbelend ‘gewoon’ leven.

The Lunchbox (2013), regisseur Ritesh Batra, cast: o.a. Nimrat Kaur (Ila) en Irrfan Khan (Saajan).

drukwerk_lunchbox-poster_def

Download het evenement naar je agenda

Terug naar overzicht