20jan2023

Theatervoorstelling Mesjokke Door Maarten Wansink

Vanaf: 20.15 uur

Lokatie: 't Lam

Breestraat 2, 8356 DK Blokzijl

7,50

Mesjokke is de nieuwe voorstelling van Maarten Wansink. Deze komedie is een tweeluik. Twee onafhankelijke, geestige monologen.
We zien na elkaar Gerard en Jo in gesprek met zichzelf en met hun kwelgeesten. Gerards’ bestaan wankelt als zijn moeder een oude kennis tegen het lijf loopt. Een Brabantse brulboei die met haar naar Tenerife wil. Jo houdt de buren vanachter de vitrage scherp in de gaten. Dat gaat daar helemaal niet goed met die nieuwe bewoners. Jo klimt maar weer eens in de pen voor een gepeperde brief.
Acteur Maarten Wansink heeft een aanzienlijke staat van dienst al zal zijn naam u misschien niet direct wat zeggen. Even uw geheugen opfrissen: hij speelde onlangs in de producties Gas en Grond van Toneelgroep Jan Vos. U zult hem zeker ook gezien hebben in de televisieserie Klem II en hij was jarenlang dé Huispiet in Het Sinterklaasjournaal. Hij speelde in de musical Soldaat van Oranje en op De Parade in De koning sterft maar was ook de schoonvader van Johan Cruijff in de dramaserie van de VPRO en regisseerde de musical Titanic, Richard III en een komedie van Erik van Muiswinkel / Justus van Oel. Hij speelde voor diverse gezelschappen als het Werkteater, Toneelgroep Amsterdam, De Blauwe Maandag Compagnie, Het Nationale Theater, NT Gent en Toneelgroep Jan Vos. Voor Film en tv werkte hij mee aan o.a. Najib en Julia; Mijn Dochter en Ik; Kruimeltje; Medea en alle comedy’s van Wim T Schippers. Maarten speelt nu de solo voorstelling Mesjokke.

Download het evenement naar je agenda

Terug naar overzicht