19feb2016

’t is oorlog, ’t staat in de krant

Vanaf: 20.15uur

Lokatie: Vermaning 't Lam

Breestraat 2 8356 DL Blokzijl

5,00 euro

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT

Oorlog. Sommigen zoeken het op om er te vechten of de vrede te bewaren; anderen vluchten er vandaan. Weer anderen blijven ‘thuis’ met angst in het hart: familie van soldaten, vluchtelingen en strijders.

’t Is oorlog, ’t staat in de krant is de titel van de nieuwe en actuele voorstelling van zangtheatergroep Sjeu. Een voorstelling over lief en leed in oorlogstijden. We volgen een jonge vrouw en haar geliefde soldaat die elkaar brieven schrijven en hun ervaringen delen, thuis en aan het oorlogsfront.

Er worden liedjes gezongen van Dirk Witte, Toon Hermans, Harrie Jekkers, Bram Vermeulen, Bertolt Brecht en Jeroen van Merwijk.

 

Sjeu brengt al zo’n 13 jaar een theatrale mix van strijd-, arbeiders- en levensliederen (o.a. van Kollektief Internationale Nieuwe Scène), in bijpassende kostuums en door middel van toneelspel aan elkaar verbonden. Overigens vaak op straat of ongewone locaties.

Het heeft in de loop der tijd aan verschillende projecten meegewerkt, zoals Locht op de bessem (met Gerard Buisman), Garrietjan en Annegien (ter gelegenheid van het 650 jarig bestaan van Vollenhove) en Dario Fo & Peter Freijsen (Brecht Festival).

Daarnaast maakt Sjeu ook eigen producties en won het de Anne Beeltje Cultuurprijs in 2014.

Het plezier in zang, tekst en toneel staat bij de 9 leden voorop en dat, gecombineerd met de kwaliteit van hun voorstellingen, heeft ze regionale bekendheid gebracht.

IMG_0401

Terug naar overzicht