18mei2018

Oda Spelbos speelt Aan de Grond

Vanaf: 20.15

Lokatie: Doopsgezinde Kerk 't Lam

Breestraat 2 8356 DL Blokzijl

5,00

Aan de Grond’ is een imposante monoloog die Oda Spelbos slechts één keer eerder, verleden jaar na de 4 mei herdenking op de Dam in Amsterdam, in de Roode Bioscoop speelde.
"Naar de oorlog rijden of je nachtdienst hebt. Of ik een ponskaart moet indrukken. Ik was gewend aan verlof eens per jaar. Nu is het eens per dag. Anders, heel anders.”
Een onverwachte zwangerschap maakt een einde aan de carrière van een vrouwelijke gevechtsvlieger.Wanneer ze weer aan ‘t werk gaat, wordt ze één van die zogenaamde drone piloten die militaire acties uitvoert aan het einde van de wereld.Overdag jagen op terroristen, om s’avonds terug te keren naar haar man en dochter.Tot de druk te hoog lijkt te worden en de twee werelden door elkaar beginnen te lopen…
Gebaseerd op een stuk van G. BrantSpel: Oda SpelbosRegie: Paul KnieriemBeeld en geluid: Martijn Grootendorst
Oda Spelbos deed de Toneelschool in Amsterdam en werkte daarna met regisseurs als G.J. Reijnders, Koos Terpstra, Ivo van Hove, Paul Knieriem en Ger Thijs. Volgend seizoen is ze te zien in ’Kom hier dat ik u kus’ van Griet Op ter Beek. Verder is ze al jaren te zien als agente Marion Dreesen in de tv serie Flikken Maastricht.

Download het evenement naar je agenda

Terug naar overzicht