12dec2014

Lezing met muziek – Muziek rond het kerstfeest

Vanaf: 20.15

Lokatie: Vermaning 't Lam

Breestraat 2, 8356DL Blokzijl

5,00 euro

De kerstdagen zijn voor velen de meest sfeervolle van het jaar.
Het kerstfeest, dat een bijzondere religieuze traditie verbindt met oeroude, heidense gebruiken, is ook een van de muzikale hoogtepunten van het jaar. Geen enkel ander religieus feest heeft zo’n rijkdom aan muziek; de hoeveelheid kerstliederen is enorm en zeer gevarieerd.

Muziek rond het kerstfeest
Enkele van de mooiste kerstliederen zijn te horen in de intieme en sfeervolle Doopsgezinde kerk ’t Lam in Blokzijl en worden afgewisseld met verhalen over oeroude tradities. Musicologe Tine Nouwen zal verhalen rond het kerstfeest combineren met kerstmuziek uit verschillende Europese landen, zoals het gregoriaanse gezang Puer natus est, een Portugees wiegelied, een deel uit Corelli’s Kerstconcert en een Wiegelied van Arvo Pärt. Ze vertelt over de eerste kerststal, de kerstboom, het luiden van de klokken in de Kerstnacht, het branden van wierook en het verjagen van de geesten van de duisternis.
Het merendeel van de liederen wordt gezongen door leden van de cantorij van de Grote Kerk in Blokzijl, onder leiding van Betty Lok. Het orgel wordt bespeeld door Jan Westerbeek.

Tine Nouwen is bekend van haar jarenlange en deskundige betrokkenheid bij het LentePodium en Blokzijl Klassiek, dat in het afgelopen seizoen het 15 jarige bestaan vierde.
Daarnaast geeft ze regelmatig lezingen over klassieke muziek en muziek-luister cursussen.
De cantorij verleent normaliter haar medewerking aan de erediensten in de Grote Kerk in Blokzijl en bestaat uit 4 sopranen, 2 tenoren, 2/3 bassen, 3 alten en een dirigente.

Muziek rond het kerstfeest is een lezing met (kerst)muziek.
Een bijzondere manier om ons, naast de concerten en recepties in de ‘donkere dagen voor kerst’, te verheugen op de sfeervolle periode van het feest zelf.

Download het evenement naar je agenda

Terug naar overzicht