16jan2015

Film – The Secret Life of Words

Vanaf: 20.15

Lokatie: Vermaning 't Lam

Breestraat 2, 8356DL Blokzijl

5,00 euro

In The Secret Life of Words wordt de stille, schuchtere Hannah door haar werkgever op vakantie gestuurd. Niet goed wetend wat te doen met haar vrije tijd grijpt ze, op haar vakantie adres, een verzoek om tijdelijk verpleegster te zijn met beide handen aan. Ze vertrekt naar een olie platform waar een verbrande patient ligt die nog niet vervoerd mag worden. Alhoewel het platform sinds het ongeluk stil ligt verblijven er nog een aantal vereenzaamde personen met wie Hannah voorzichtige gesprekken voert. Ook het verzorgen van de zieke en blinde Josef lijkt haar goed af te gaan; ze kan zijn vragen over haar achtergrond en haar leven goed ontwijken en luistert graag naar zijn verhalen. Langzaam maar zeker ontstaat er een band. Ze verliezen elkaar uit het oog wanneer Josef naar het vasteland vertrekt. Maar Josef is vastberaden om Hannah haar vergeten rugzak terug te geven en haar te overtuigen van zijn liefde voor haar. Geholpen door de inhoud van de rugzak, legt hij langzaam maar zeker het verleden bloot dat Hannah zelf nooit verteld heeft.

drukwerk_secret-life_flyer-A5

De film The Secret Life of Words neemt ons mee in een trage, soms stille zoektocht naar liefde tussen twee mensen. De stille, ontwijkende Hannah neem het op tegen de sarcastische rouwdouwer Josef in de verstilde, vervreemdende wereld van een verlaten boor eiland. Komen ze ooit bij elkaar en is dan ook alles gezegd?

 

Woorden schieten soms tekort, dekken de lading niet of zijn niet zo bedoeld. Ze worden niet gehoord, niet op waarde geschat of mis begrepen. En soms spreken ze boekdelen, zelfs als ze niet gezegd zijn. What’s in a word?

 

The Secret Life of Words (2005) is geregisseerd door de Spaanse Isabel Coixet. De twee hoofdrol- spelers zijn Sarah Polley en Tim Robbins. Tim Robbins is o.a. bekend van zijn rol als Andy Dufresne in Shawshank Redemption en als regisseur van Dead Man Walking.

 

 

 

Download het evenement naar je agenda

Terug naar overzicht