08feb2019

De 13 maanden van het jaar

Vanaf: 20.15 uur

Lokatie: De Vermaning t Lam

Breestraat 2 8356 DL Blokzijl

5,00 euro

DE 13 MAANDEN VAN HET JAAR
Liedjes en gedichten van Willem Wilmink (1936-2003)

'De 13 maanden van het jaar' neemt de luisteraar mee naar het leven van een adolescent en diens eerste verliefdheid. Typische Willem Wilmink-thema's komen terug in de teksten: ruzie, liefde, opgroeiende kinderen en kerstmis. De liedjes worden aaneengeregen door gedichten van Wilmink en grappige persoonlijke anekdotes over de puberteit.
'De 13 maanden van het jaar' is van origine een muziekmethode, met piano-etudes; de muziek is van Tony Vos. De teksten zijn geschreven in schijnbaar eenvoudig Nederlands, heel poëtisch, fantasievol en met veel humor. Van dit boekje met piano-oefeningen voor de adolescent zijn maar weinig exemplaren uitgegeven en de muziek is nooit opgenomen, (volledig) uitgevoerd of uitgebracht. Peter Mingaars en Angela van Rijthoven is het gelukt het om te zetten naar gitaar en Peter heeft de composities gearrangeerd met uitstapjes naar jazz, bossa nova en popmuziek. Het onderwerp en de uitvoering beloven een bijzondere ontmoeting met Willem Wilmink!

Peter Mingaars (1950), gitaar. Docent jazzgitaar en jazzgeschiedenis aan de conservatoria in Amsterdam en Tilburg. Stond met de groep ‘Caoutchouc’ Vaalbleek Vokaal op vele (inter)nationale podia en festivals.
Angela van Rijthoven (1970), zang. Frontvrouw van 'How about Rita?' en zangeres bij 'JazzConnection'. Zangdocent en geautoriseerd CVT-docent (Complete Vocal Technique).

Terug naar overzicht