Een dag vol bezinning, inspiratie en ontmoeting op zondag 23 juni 2019. Doopsgezinden uit de vier noordelijke provincies organiseren dan voor de allereerste keer samen een buitendag. De locatie is ‘De Buorskip’ in Beetsterzwaag. De bijeenkomst belooft feestelijk te worden, deels (zo mogelijk) in de open lucht, en met veel ruimte voor ontspanning en ontmoeting. Het thema voor deze dag is ‘Noorderland, voorbij de horizon’. Het is het denkbeeldige land waar doopsgezinden  uit Noord-Nederland samen naar onderweg zijn. We vieren dat we met elkaar op weg zijn naar een hoopvolle toekomst. Hoe dat er uit gaat zien weten we niet. Wel dat we samen onderweg zullen zijn,  op avontuur. En misschien zien we iets van toekomst al dagen!

Voor wie?

Georganiseerd door doopsgezinde gemeenten. Voor gezinnen. Voor grootouders en kleinkinderen. En voor iedereen die geïnteresseerd is in geloof, zich betrokken voelt bij een geloofsgemeenschap en op zoek is naar inspiratie en een unieke ervaring van samen gemeente-zijn. En iedereen kan meedoen, van de jonge spring-in-het-veld tot rollator-gedreven senioren. En alles daar tussen in. We hebben elkaar immers nodig: voor de verhalen, voor het gedeelde verlangen. We hebben elkaar immers nodig: voor de verhalen, voor het gedeelde verlangen, voor hoop.

Wat?

Een dag vol inspiratie. De dag vangt aan met een warm welkom en het begin van samen vieren en zingen. Aansluitend zijn er workshops voor denkers, doeners, dromers, praters, wandelaars en creatievelingen. Of om te genieten van even nietsdoen. Kortom, voor mensen die het leuk vinden zich onder te dompelen in allerlei inspiratiemomenten, bijzondere gesprekken en ontmoetingen. Of juist stilte en rust zoeken om geestelijk even uit te waaien. Het is er allemaal. Maar ook voor kinderen en jongeren is er van alles te beleven. Na het uitgebreide lunchbuffet oefenen we onder deskundige begeleiding een aantal liederen en sluiten af met een inspirerende viering.  Het wordt een prachtige dag!

Waar?

De dag wordt georganiseerd door Groningse en Drentse doopsgezinde Sociëteit, Friese doopsgezinde Sociëteit en Ring Zwolle van doopsgezinde gemeenten in Zalencentrum ’t Buorskip, Vlaslaan 26, 9244 CH Beetsterzwaag vanaf 10.00 uur Inloop, 10.30 uur aanvang. De kosten € 10,00 p.p. en kinderen € 5,00 p.p. Opgave en betaling vóór 9 juni bij Tineke de Vries, 06 25 36 31 95, tdevriesdrent@gmail.com