Traditioneel wordt jaarlijks door één of meer Doopgezinde gemeenten op Hemelvaartsdag het zogenaamde Vermaningspad georganiseerd. In 2020 zou de Ring Zwolle dit doen. Door de pandemie ging dit (ook in 2021) niet door. Dit jaar wagen we een nieuwe poging en wel donderdag 26 mei as (Hemelvaartsdag).

De route begint in Blokzijl bij de DG kerk ‘Het Lam’. Jullie worden daar ontvangen met een kop koffie met Blokzijler brok. In de DG kerk in Giethoorn kan de  zelfmeegebrachte lunch opgegeten worden onder het genot van een kop soep. Vervolgens door naar de DG kerk in Steenwijk voor een kop thee of koffie. Het laatste deel van de route vanaf Steenwijk voert door de Weerrriben langs het gehucht Nederland en weer terug naar Blokzijl. De dag wordt traditioneel afgesloten met een vesper in de DG kerk “Het Lam’.

Er is zowel een aantrekkelijke fietsroute als ook een autoroute door de “kop van Overijssel” uitgezet. Routes die voeren door de unieke Nationale Parken “De Wieden” en “De Weerribben” met afwisselende landschappen en langs pittoreske historische plaatsen.

De deelnemers kunnen tussen 09.00 uur en 10.00 uur starten vanaf de parkeerplaats aan de Kanaalweg 3 net buiten Blokzijl. Mocht je de aanmelding vergeten zijn, kan dit ook nog op de parkeerplaats.  De kosten voor deelname bedragen € 10,– p.p., De betalingen graag contant  in de partytent op de parkeerplaats.

Hierbij ontvang je naast routebeschrijving een button.  Met de button op kun je in de genoemde kerken koffie, thee en soep krijgen. Ook kun  je als fietser met de button op zonder kosten het veerpontje Jonen gebruiken.

Rond 16:30 wordt de dag afgesloten met een Vesper in ’t lam in Blokzijl met medewerking van Zr. Bertha Groen-Mol

In verband met de organisatie graag aanmelding voor 1 mei bij  info@dg-ringzwolle.nl    Ter informatie: De lengte van de fietsroute is ca. 50 km

 

 

 

 

 

Praktische informatie:

 

* In de kerken van Blokzijl en Steenwijk is koffie en  thee verkrijgbaar op vertoon van je button. In de kerk van Giethoorn wordt soep geserveerd. Je verzorgt je eigen lunchpakket.

 

* In het routeboek vind  je belangrijke telefoonnummers

 

* Adressen van de Doopsgezinde kerken:

– DG kerk Blokzijl, Breestraat 2, 8356 DL Blokzijl

– DG kerk Giethoorn, Binnenpad 50,8355 BT Giethoorn

– DG kerk Steenwijk, Onnastraat 10, 8331 HM Steenwijk

 

Voor eventuele vragen (ook op Hemelvaartsdag) kan men terecht bij de coördinator: Tineke de Vries tel. 06-25363195 en e-mail: info@dg-ringzwolle.nl